Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (listopad 2019 r.)

W dniu 8 listopada 2019 r. szkolny wolontariat zorganizował szóstą edycję Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, którego założeniem jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, w tym regularnych posiłków, oraz informowanie o konsekwencjach złej diety.

Uczniowie wszystkich klas wzięli udział w wykładzie na temat odżywiania i wystawili klasowe stoiska z przygotowanymi przez siebie zdrowymi daniami, których obfitość i różnorodność zadziwiała wszystkich degustujących.

Ze sprzedaży przygotowanych dań zebrano kwotę 2315,36 zł, którą przekazaliśmy matce osiemnastoletniego Łukasza na leczenie i rehabilitację kręgosłupa po urazie, jakiego doznał.

Niewątpliwy powód do satysfakcji mieli uczniowie klasy Ia G, którzy wygrali konkurs na najbardziej efektowne stoisko. Nagrodą było wyjście całej klasy do kina ufundowane przez Radę Rodziców. Na wyróżnienie specjalne i gratulacje zasłużyło także stoisko przygotowane przez uczniów klasy Id P.

Dziękujemy całej społeczności szkolnej za zaangażowanie w przygotowania do tego pożytecznego wydarzenia.

Szkolny wolontariat
Opiekunki: Renata Tula i Agnieszka Korona-Ignatowicz