Z inicjatywy Wolontariatu Szkolnego, we współpracy z panią prof. Iwoną Stanisławską i klasą 2d, w dniach 4-7 listopada 2025 odbyły się w naszej szkole Dni Zdrowego Jedzenia i Gotowania, podczas których promowaliśmy zdrowy styl życia.

Uczniowie mieli możliwość wysłuchania prelekcji dr Agnieszki Chruścikowskiej pt. Choroby cywilizacyjne naszych czasów: otyłość, anoreksja i bulimia. Jak dbać o zdrowie i równowagę?, a klasy biologiczno-chemiczne wzięły udział w wykładzie dra hab. Marka Łypa prof. WAM pt. Jak zwiększona masa ciała wpływa na zmiany w mięśniach i stawach? oraz prezentacji klasy 2d na temat zdrowego odżywiania.

Ostatnim punktem programu był kiermasz potraw z różnych krajów przygotowany przez klasy 1-3. Pozyskane środki (1700 zł) przeznaczyliśmy dla Polskiego Stowarzyszenia na rzecz Dzieci Chorych na Padaczkę.

Dzięki wsparciu Rady Rodziców mogliśmy nagrodzić klasy. które przygotowały najlepsze stoiska. Były to 3f, 2d i 1a.

Dziękujemy wszystkim uczniom i nauczycielom za zaangażowanie w naszą inicjatywę.